Just när du trodde det inte kunde bli roligare i I2-skogen, harklar sig en gammal cykelnörd och bjuder in till en ny sorts stigcykelevenemang. Det kommer vara skoj på allvar, och för dig som vill tävla finns alla chanser att mäta både lungvolym och dina nyvaxade vadmuskler med andra cykelnördars, och de som lyckas bäst belönas med fina priser. Kort sagt, ska du bara cykla en gång i I2-skogen i år så är det den 6 maj. Å glöm inte att ta med en kompis.

UPPLÄGG

Vi cyklar tillsammans längs en runda som tar cirka tre timmar. Längs vägen tävlar vi på åtta väl valda stravasegment, med övervägande del utförsåkning á la enduro-style. En liten fågel viskade i mitt öra att det dessutom kan förekomma en eller ett par teknik-utmaningar av det mer oväntade slaget, för den som har anlag för horn i pannan ;-).

Efter målgång går vi igenom medan vi grillar, dricker brewskies och tävlar i andra karaktärsdanande grenar tillsammans med andra glada cykelnördar till gryningen. (Den som mot förmodan är svettig får låna dusch).

FAKTA:

TID: Samling kl 14.30 för psykning och regelgenomgång. Start kl 15.
PLATS: I2-skogen, Start och mål och BBQ vid Gulsippsgatan 2 (hemma hos mig).
ANMÄLAN: Senast 3 maj genom att swisha 100 kronor till 0706-657425. Skriv in ditt namn och mailadress i meddelandet. Pengarna går till köttstycken att lägga på grillen och till att muta någon sponsor så att vi har fina priser att dela ut.
DU BEHÖVER: För att kunna delta i tävlingsetapperna behöver du Strava och en smartphone eller annan device som du kan plocka ut dina stravatider i på plats. Vi kommer använda en tjänst som heter Matesrace och du kommer dagarna innan tävlingen behöva gå med i en stravaklubb som skapas särskilt för denna tävling, där alla åkares tider samlas. Inbjudan till denna skickas när någon dag innan tävlingen till alla som swishat och angett sin mailadress. Du får också ta med valfritt antal av din egen favoritbrewskie.
BANBESIKTNING: Det blir två guidade turer genom banan. Det första sker söndag 30 maj kl 14. Den andra onsdag 3 maj kl 18, med samling vid Gulsippsgatan 2 i Karlstad.

Allt deltagande sker på egen risk.

HÄR ÄR SPECIALSTRÄCKORNA:

STRÄCKA 1

STRÄCKA 2

STRÄCKA 3

STRÄCKA 4

STRÄCKA 5

STRÄCKA 6

STRÄCKA 7