De här sakerna är med i ryggsäcken när jag cyklar stig. På förkommen anledning.
Första gången kedjan gick av hade jag inget kedjelås och fick släpa cykeln en dryg halvmil. Första rejäla vurpan hade inte behövt bli ett blodbad om jag haft plåster och bandage med mig. När vajern till gaffel-lockouten lossnade hade det varit toppen med en tång och en insexnyckel, så då köpte jag en leatherman med tång och en multitool. Min första flaska som rymde 0,6 liter vatten räckte inte på långa vägar för tre timmars cykling – vare sig på sommaren eller senhösten.

SAKER JAG INTE HAFT ANVÄNDNING FÖR

De enda sakerna jag aldrig haft användning för är däck och innerslang! Har faktiskt aldrig fått punktering i skogen. Kanske har jag för mycket luft i ringarna, eller kanske kör jag fegt. Eller så är Hans Dampf världens tåligaste sulor. Har heller inte behövt använda bromsbeläggen eller den lilla reservskruven till att fästa bakväxeln i ramen (på de flesta cyklar är nog denna utbytt mot ett växelöra). Men väger knappt något, så det har jag gärna med i fall att.

GLÖM INTE RESERVENERGI

Jordnötterna byts ibland ut mot en eller två energy-bars, jag åker aldrig utan någon form av föda. Har också en liten flaska kedjeolja i en plastpåse och lite kontanter. Men de glömde jag ta med i bilden.
Ryggsäcken (Osprey Raptor 14) är knappast någon vandringssäck, men den rymmer allt som behövs och det finns fortfarande plats för lite till. Är glad att jag inte valde en mindre säck. Hellre lite outnyttjat utrymme än att allt inte får plats. Med tre liter vatten i blåsan väger den här säcken hela 5,1 kilo. Visst är det mycket, men jag behöver den extra träningen.

GENOMTÄNKT VÄTSKESYSTEM


Kan verkligen rekommendera Ospreys vätskesystem. Det är lätt att tvätta ur blåsan tack vare att hålet är större än en tennisboll. Det är också positivt att munstycket har en stark magnet som man fäster mot ena bärselen när det inte används.

VAD HAR DU MED DIG PÅ DINA CYKELTURER?

Skriv en kommentar och berätta om du saknar något, eller om du tycker något är onödigt.